All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Substrate preferences in bifidobacteria izolated from fermented milk products.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005779" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005779 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Substrátové preference bifidobakterií vyskytujících se v mléčných kysaných výrobcích.

  • Original language description

    Šest kmenů bifidobakterií bylo izolováno z různých mléčných kysaných výrobků. Kmeny byly identifikovány na úroveň rodu pomocí důkazu fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy a na úroveň druhu podle fermentačních charakteristik a enzymových profilů ve spojení s počítačovým programem "Bacter" (http://kounou.lille.inra.fr). Většina kmenů byla identifikována jako Bifidobacterium animalis. Hlavním cílem práce bylo testovat schopnost růstu izolovaných kultur na různých zdrojích uhlíku a na různých směsích monosacharidů a oligosacharidů. Růstové křivky byly stanoveny turbidimetricky. Utilizace mono a oligosacharidů byly měřeny pomocí enzymových testů. Specifická růstová rychlost testovaných bakterií se pohybovala od 0,17 do 0,83 h-1 . Všechny kmeny rostly velmi pomaluna glukóze, zatímco růst v přítomnosti laktózy a sacharózy byl signifikantně (P < 0,05) rychlejší. Nejrychlejší růst byl pozorován na rafinóze a stachyóze. Většina kmenů preferovala rafinózu a stachyózu před glukózou. U některých kultur b

  • Czech name

    Substrátové preference bifidobakterií vyskytujících se v mléčných kysaných výrobcích.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    77-82

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 21, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article