Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A52714" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:52714 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005" target="_blank" >10.1016/j.idairyj.2011.02.005</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce
Original language description
Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií.
Czech name
Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce
Czech description
Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58097" target="_blank" >1G58097: Molecular-genetic methods for identification of probiotic bacteria with good technologic, hygienic, and health properties</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2010
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
127-132
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 20, 2010
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
000290205100008