All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A52714" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:52714 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2011.02.005" target="_blank" >10.1016/j.idairyj.2011.02.005</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce

  • Original language description

    Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce

  • Czech description

    Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G58097" target="_blank" >1G58097: Molecular-genetic methods for identification of probiotic bacteria with good technologic, hygienic, and health properties</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2010

  • ISBN

    978-80-7080-760-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    127-132

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 20, 2010

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article

    000290205100008