The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A53383" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:53383 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs
Original language description
Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku lněného semínka do krmné dávky prasat na fyzikální ukazatele, chemické složení a obsah mastných kyselin ve vepřovém mase. Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné směsi. Nebyl zaznamenán žádný vliv (P> 0,05) přídavku lněného semene na kvalitu masa vyjádřenou fyzikálními charakteristikami a chemickým složením.Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota tohoto poměru se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 % na 2,77 % v MLLT.
Czech name
The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs
Czech description
Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku lněného semínka do krmné dávky prasat na fyzikální ukazatele, chemické složení a obsah mastných kyselin ve vepřovém mase. Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle složení krmné směsi. Nebyl zaznamenán žádný vliv (P> 0,05) přídavku lněného semene na kvalitu masa vyjádřenou fyzikálními charakteristikami a chemickým složením.Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota tohoto poměru se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 % na 2,77 % v MLLT.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
NL - THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS
Number of pages
4
Pages from-to
21-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—