Meat performance of Czech Goose
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A65330" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:65330 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Masná užitkovost České husy
Original language description
Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu.
Czech name
Masná užitkovost České husy
Czech description
Metodika se zabývá posouzením jatečné hodnoty, fyzikálních, chemických a senzorických vlastností masa. Metodika hodnotí výkrmnost a jatečnou hodnotu houserů a hus české husy a husy novohradské. Růst hus i houserů české husy byl pomalejší než husy novohradské. České husy měly lepší konverzi krmiva ve srovnání s novohradskou husou. Jatečná výtěžnost se u obou genotypů nelišila, česká husa měla nevýzamně podíl cenných partií. Z hlediska chemického složení měly české husy průkazně vyšší obsah bílkovin a polynenasycených mastných kyselin v mase. Česká husy měla výzamně lepší senzorické hodnocení masa. Česká husy může být využita především v ekologické produkci, ve které je rozhodující kvalita produktu.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Česká husa - masná užitkovost
Regulation ID
ISBN 978-80-213-2496-1
Technical parameters
1/2014
Economical parameters
neuvedeno
Certification body designation
ÚKZÚZ Havlíčkův Brod
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů