Technological processing of edible insects
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3AN0000031" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:N0000031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://doi.org/10.15414/2021.9788055223537" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2021.9788055223537</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologické zpracování jedlého hmyzu
Original language description
Růst světové populace si vyžádá produkci obrovského množství potravin. Vzhledem k omezené ploše pastvin však bude velmi obtížné tuto potřebu uspokojit konvenčními zdroji potravy. To může vést k nedostatku potravin, zejména živočišného původu. Bude tedy nutné hledat nové zdroje živočišných bílkovin, jako je hmyz, který má vysokou nutriční hodnotu. Výživová hodnota však závisí na podmínkách chovu, vývojové fázi a technologické úpravě. V této práci byly porovnány nutriční charakteristiky vzorků Tenebrio molitor, které byly vysušeny v bubnové sušičce, a vzorků, které byly vysušeny lyofilizací. Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7
Czech name
Technologické zpracování jedlého hmyzu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů