All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of culinary processing on the microbiological quality of yellow mealworm (Tenebrio molitor)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000036" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000036 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/23:95090

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2022.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor)

  • Original language description

    Problémem je, že na rozdíl od jiných hospodářských druhů zvířat není u jedlého hmyzu reálné odstranit trávicí trakt. To může vyvolávat pochybnosti o mikrobiologické kvalitě jedlého hmyzu. Tato studie si dala za cíl ověřit vliv technologických zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor). Pomocí kultivačních metod byl stanoven celkový počet bakterií, celkový počet aerobních sporulujících bakterií a detekce koaguláza pozitivních stafylokoků. Hmyz byl usmrcen šokovým spařením v horké vodě a následně byl upraven za pomoci pražení, smažení, vaření a mikrovlnného ošetření. Sborník příspěvků 50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Skalský Dvůr 23.05-25.05.2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4

  • Czech name

    Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor)

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů