The influence of culinary processing on the microbiological quality of yellow mealworm (Tenebrio molitor)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000036" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000036 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/23:95090
Result on the web
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2022.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2022.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Original language description
Problémem je, že na rozdíl od jiných hospodářských druhů zvířat není u jedlého hmyzu reálné odstranit trávicí trakt. To může vyvolávat pochybnosti o mikrobiologické kvalitě jedlého hmyzu. Tato studie si dala za cíl ověřit vliv technologických zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor). Pomocí kultivačních metod byl stanoven celkový počet bakterií, celkový počet aerobních sporulujících bakterií a detekce koaguláza pozitivních stafylokoků. Hmyz byl usmrcen šokovým spařením v horké vodě a následně byl upraven za pomoci pražení, smažení, vaření a mikrovlnného ošetření. Sborník příspěvků 50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Skalský Dvůr 23.05-25.05.2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4
Czech name
Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů