Influence of germination on the carbohydrate composition of pea
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013234" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013234 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Influence of germination on the carbohydrate composition of pea
Original language description
Influence of germination on the carbohydrates composition of pea seeds was studied. After 4 days of germination the content of raffinose family oligosaccharides (RFO) in pea was decreased to 17.5 % of the original value and ratio sucrose/RFO in cotyledonincreased from 0.5 to 4.5.
Czech name
Vliv klíčení na složení sacharidů semen hrachu
Czech description
Byl studován vliv klíčení na složení sacharidů semen hrachu. Po 4 dnech klíčení se snížil obsah a-galaktosidů (RFO) na 17.5 % původní hodnoty a poměr sacharosa/ RFO v semenech se zvýšil z 0,5 na 4,5.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20284" target="_blank" >OK 284: Carbohydrate biotechnology network for grain legumes (CABINET)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
18
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
9-13
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—