The influence of germination and high pressure treatment on galactosides content and on peas microbiological quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003733" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003733 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv klíčení a ošetření vysokým tlakem na obsah a-galaktosidů a mikrobiologickou jakost hrachu
Original language description
Hrách setý (Pisum sativum L.) obsahuje ze všech běžných luštěnin nejvíce (4,7 - 11,3 %) nestravitelných a-galaktosidů (rafinosa, stachyosa, verbascosa). Tyto sacharidy jsou jedním z hlavních důvodů trávicích potíží po konzumaci hrachu. Jednou z možnostíjak zmírnit problémy je používání naklíčeného hrachu, protože při klíčení dochází k podstatnému snížení a-galaktosidů (až na 20 % původní hodnoty). Při klíčení však dochází k velkému nárůstu počtu mikroorganizmů, což ovlivňuje dobu skladování naklíčenéhohrachu. Jak jsme zjistili, lze jeho skladovatelnost výrazně prodloužit ošetřením vysokým tlakem, které sníží obsah mikroorganizmů na minimum. Další výhodou ošetření vysokým tlakem je výrazný pokles a-galaktosidů při skladování naklíčeného, vysokým tlak em ošetřeného hrachu.
Czech name
Vliv klíčení a ošetření vysokým tlakem na obsah a-galaktosidů a mikrobiologickou jakost hrachu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z odborného semináře 100. zasedání KJRP
ISBN
80-86555-13-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
47-50
Publisher name
Výzkumný ústav rostlinné výroby Ruzyně
Place of publication
Praha
Event location
Brno
Event date
May 30, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—