All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of germination and high pressure treatment on galactosides content and on peas microbiological quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003733" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003733 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv klíčení a ošetření vysokým tlakem na obsah a-galaktosidů a mikrobiologickou jakost hrachu

  • Original language description

    Hrách setý (Pisum sativum L.) obsahuje ze všech běžných luštěnin nejvíce (4,7 - 11,3 %) nestravitelných a-galaktosidů (rafinosa, stachyosa, verbascosa). Tyto sacharidy jsou jedním z hlavních důvodů trávicích potíží po konzumaci hrachu. Jednou z možnostíjak zmírnit problémy je používání naklíčeného hrachu, protože při klíčení dochází k podstatnému snížení a-galaktosidů (až na 20 % původní hodnoty). Při klíčení však dochází k velkému nárůstu počtu mikroorganizmů, což ovlivňuje dobu skladování naklíčenéhohrachu. Jak jsme zjistili, lze jeho skladovatelnost výrazně prodloužit ošetřením vysokým tlakem, které sníží obsah mikroorganizmů na minimum. Další výhodou ošetření vysokým tlakem je výrazný pokles a-galaktosidů při skladování naklíčeného, vysokým tlak em ošetřeného hrachu.

  • Czech name

    Vliv klíčení a ošetření vysokým tlakem na obsah a-galaktosidů a mikrobiologickou jakost hrachu

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků z odborného semináře 100. zasedání KJRP

  • ISBN

    80-86555-13-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    47-50

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby Ruzyně

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 30, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article