All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial effect of food emulsifiers bases on lauric acid against lactic acid bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006805" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006805 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení

  • Original language description

    Derivatives of lauric acid are known to have some antimicrobial properties that are greatly dependent on the degree of substitution . The inhibitoty effect of the two derivatives of lauric acid with diffefrent hydrophilic part of molecule was investigated. The first tested substance was 1-lauroylglycerol that is preliminantly soluble in fat, the second one was 6-O-lauroylsucrose predominantly soluble in water. Antimicrobial properties were tested against four lactic acid bacteria.

  • Czech name

    Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů, výsledky přehlídek a sborník semináře: Mléko a sýry 2002.

  • ISBN

    80-86238-21-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    118-123

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko technologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 17, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article