Antimicrobial effect of food emulsifiers bases on lauric acid against lactic acid bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006805" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006805 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení
Original language description
Derivatives of lauric acid are known to have some antimicrobial properties that are greatly dependent on the degree of substitution . The inhibitoty effect of the two derivatives of lauric acid with diffefrent hydrophilic part of molecule was investigated. The first tested substance was 1-lauroylglycerol that is preliminantly soluble in fat, the second one was 6-O-lauroylsucrose predominantly soluble in water. Antimicrobial properties were tested against four lactic acid bacteria.
Czech name
Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů, výsledky přehlídek a sborník semináře: Mléko a sýry 2002.
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
118-123
Publisher name
Vysoká škola chemicko technologická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 17, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—