Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006812" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006812 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
Original language description
Enzymovou hydrolýzou bílkovin lze modifikovat nutriční a funkční vlastnosti původního substrátu v závislosti na podmínkách reakce a použitém enzymu. Vodný roztok koncentrátu bílkovin syrovátky s obsahem bílkovin 3,5; 14 a 21 % byl hydrolyzován enzymy Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain a pepsin za optimálních podmínek pro daný enzym při různých poměrech enzym - substrát. Byl rovněž sledován vliv tepelné denaturace bílkovin na průběh hydrolýzy a senzorická přijatelnost vzniklých hydrolyzátů. Nejlepších výsledků z hlediska stupně hydrolýzy i senzorických vlastností bylo dosaženo s preparátem Flavourzyme.
Czech name
Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2002 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2002
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
174-178
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 23, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—