All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006812" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006812 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.

  • Original language description

    Enzymovou hydrolýzou bílkovin lze modifikovat nutriční a funkční vlastnosti původního substrátu v závislosti na podmínkách reakce a použitém enzymu. Vodný roztok koncentrátu bílkovin syrovátky s obsahem bílkovin 3,5; 14 a 21 % byl hydrolyzován enzymy Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain a pepsin za optimálních podmínek pro daný enzym při různých poměrech enzym - substrát. Byl rovněž sledován vliv tepelné denaturace bílkovin na průběh hydrolýzy a senzorická přijatelnost vzniklých hydrolyzátů. Nejlepších výsledků z hlediska stupně hydrolýzy i senzorických vlastností bylo dosaženo s preparátem Flavourzyme.

  • Czech name

    Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2002 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2002

  • ISBN

    80-86238-21-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    174-178

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 23, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article