Study of possibilities of bitter taste remooving in enzyme whey protein hydrolysate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021222" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021222 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
Original language description
Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocíRP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu.
Czech name
Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
Czech description
Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocíRP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Proteiny 2008
ISBN
978-80-7318-706-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
UTB Zlín
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
May 21, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—