All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00014768" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00014768 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices

  • Original language description

    Analytical method for the determination of ultra-trace levels of nitro-PAHs in food and various biotic matrices has been developed and GC-MS/NCI technique was used for the identification / quantitation of target analytes. Performance characteristics of implemented method were obtained through thorough in-house validation procedure. The main sources of uncertainties were critically evaluated, possible strategies of their elimination / minimisation were considered and consequently employed. Examination ofreal-life samples of various foodstuffs (complete human diet, mate tea, pumpkin seed oil, parsley, sausages) was performed in this study.

  • Czech name

    Stanovení nitrovaných polycyklických aromatických uhlovodíků a jejich prekursorů v biotických matricích

  • Czech description

    Byla vyvinuta analytická metoda pro stanovení ultrastopových koncentrací nitro-PAU v potravinách a a různých biotických matricích; pro identifikaci a kvantifikaci analytů byla použita technika GC-MS/NCI. Pracovní charakteristiky implementované metody byly zjišťovány v procesu "in-house" validace. Byly kvantifikovány hlavní zdroje nejistot a navrženy strategie pro jejich minimalizaci, které byly následně zavedeny a kriticky zhodnoceny. Ve studii byly realizovány analýzy vzorků potravin nejrůznějšího typu(vzorky celodenní stravy, čaje maté, dýňového oleje, nati petržele, uzenin).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OK%20377" target="_blank" >OK 377: The Presence and Risk of nitro-Polycyclic aromatic hydrocarbons</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    982

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    NL - THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS

  • Number of pages

    17

  • Pages from-to

    127-143

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database