Influence of grain hardness on milling parameters of wheat variety
Result description
3 sets of Czech wheat variety were milled by standard milling test and their hardness were described as PSI number. For soft sorts of wheat (PSI 26-30%) were found higher part of break flour and smaller amounts of reduce flour. The relation of these parts of flour was found opposite for hard wheats (PSI 10-16%). Strong correlation between wheat hardness and yield of semolina and flour was proved (r=0,90, res.0,76).
Keywords
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv tvrdosti zrna na charakteristiku mletí odrůd pšenice
Original language description
3 skupiny odrůd potravinářské pšenice byly laboratorně semlety a stanovena jejich tvrdost , vyjádřená indexem PSI. Pro měkké pšenice (PSI 26-30%) byl zjištěn vyšší podíl šrotových mouk a nižší podíl vymílacích mouk. Pro tvrdé odrůdy (PSI 10-16%) byl poměr získaných druhů mouk opačný. Mezi tvrdostí zrna a výtěžností krupic i mouk byly prokázána průkazná závislost (r=0,90.res.0,76).
Czech name
Vliv tvrdosti zrna na charakteristiku mletí odrůd pšenice
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
QUALIMA 2001 - Sborník semináře
ISBN
1213-5380
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
70
Pages from-to
17-20
Publisher name
MEZOS a.s.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Hradec Králové
Event date
Oct 20, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—
Basic information
Result type
D - Article in proceedings
CEP
GM - Food industry
Year of implementation
2003