Antifungal activity ofLactobacillus rhamnosus VT1 strain
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008395" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008395 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antifungální aktivita kmene Lactobacillus rhamnosus VT1
Original language description
Úkolem této práce bylo zjistit antifungální vlastnosti kmene Lactobacillus rhamnosus VT1. Pro zjištění antifungálních vlastností bakteriálního kmene byla použita metoda mléčných agarových misek. Antifungální aktivita živých bakteriálních buněk a bezbuněčného supernatantu, aplikovaných samostatně nebo v kombinaci se sorbátem, byla testována v tekutém médiu. Antifungální aktivita byla testována vůči 21 kmenům plísní rodu Aspergillus, Penicillium a Fusarium. Rody Penicillium a Fusarium vykazovaly nejvyššícitlivost.
Czech name
Antifungální aktivita kmene Lactobacillus rhamnosus VT1
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003
ISBN
80-86238-31-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
101-106
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Plzeň
Event location
Praha
Event date
Jan 22, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—