The influence of pre-slaughter treatment on the texture of beef meat.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008429" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008429 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv předporážkového zacházení se skotem na texturu masa - sborník
Original language description
Předporážkové ustájení skotu a pohlaví zvířat může ovlivnit jakost hovězího masa. Na moderní jateční lince byl vyhodnocen vliv těchto faktorů na texturu masa a průběh pH post mortem. Byl zjištěn nelineární vztah mezi sílou ve střihu a konečnou hodnotou pH (24 hodin post mortem); nejtužší maso bylo v rozmezí pH24 od 6,2 do 6,4. Naproti tomu nebyl nalezen vztah mezi texturou hovězího masa a hodnotou pH 45 minut a 48 hodin post mortem. Způsob ustájení skotu před porážkou měl významný vliv na hodnocenévlastnosti masa. Maso býků ustájených individuálně bylo křehčí (mělo nižší sílu ve střihu) než maso býků ze společného ustájení; nastal zde dostatečný pokles pH vzhledem k dostatečné zásobě glykogenu před porážkou. Textura masa byla ovlivněna také pohl avím zvířat. Maso jalovic a krav bylo mnohem křehčí než maso býků, spíše však s ohledem na vyšší obsah tuku u krav než kvůli průběhu pH po porážce. Nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl v textuře a pH mezi levou a pravou polovinou hovězích
Czech name
Vliv předporážkového zacházení se skotem na texturu masa - sborník
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
54-58
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—