Surface decontamination of pork carcasses.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008497" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008497 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dekontaminace povrchu vepřových jatečně upravených těl - sborník
Original language description
Povrch jatečně upravených těl prasat byl dekontaminován v provozních podmínkách na konci jateční linky působením páry a kyseliny mléčné. Byly sledovány změny mikrobních četností (celková četnost mesofilních a celková četnost psychrofilních mikroorganismů) po ošetření a následný mikrobní nárůst v průběhu chladírenského skladování. Ošetření parou vedlo k okamžitému snížení mikrobních četností na povrchu zhruba o jeden řád a postřik kyselinou mléčnou vedl k dalšímu snížení. Tento nárůst byl výrazně bržděndekontaminačním zákrokem, takže u ošetřených vzorků k nárůstu téměř nedocházelo. V důsledku toho se v průběhu skladování rozdíl mezi povrchovou kontaminací kontrolních i dekontaminovaných vzorků výrazně zvyšoval, takže na konci sledování činil téměř 3řády. Byla hodnocena také barva povrchu, a to reflekční spektrofotometrií a pomocí analýzy obrazu. Dekontaminační zákroky způsobily mírný pokles podílu červené r (v systému RGB) a souřadnice pro červenou barvu a* i při spektrofotometrickém m
Czech name
Dekontaminace povrchu vepřových jatečně upravených těl - sborník
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
83-86
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—