All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Surface decontamination of pork carcasses.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008497" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008497 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dekontaminace povrchu vepřových jatečně upravených těl - sborník

  • Original language description

    Povrch jatečně upravených těl prasat byl dekontaminován v provozních podmínkách na konci jateční linky působením páry a kyseliny mléčné. Byly sledovány změny mikrobních četností (celková četnost mesofilních a celková četnost psychrofilních mikroorganismů) po ošetření a následný mikrobní nárůst v průběhu chladírenského skladování. Ošetření parou vedlo k okamžitému snížení mikrobních četností na povrchu zhruba o jeden řád a postřik kyselinou mléčnou vedl k dalšímu snížení. Tento nárůst byl výrazně bržděndekontaminačním zákrokem, takže u ošetřených vzorků k nárůstu téměř nedocházelo. V důsledku toho se v průběhu skladování rozdíl mezi povrchovou kontaminací kontrolních i dekontaminovaných vzorků výrazně zvyšoval, takže na konci sledování činil téměř 3řády. Byla hodnocena také barva povrchu, a to reflekční spektrofotometrií a pomocí analýzy obrazu. Dekontaminační zákroky způsobily mírný pokles podílu červené r (v systému RGB) a souřadnice pro červenou barvu a* i při spektrofotometrickém m

  • Czech name

    Dekontaminace povrchu vepřových jatečně upravených těl - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    83-86

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article