The use of image analyses for evaluation of carcasses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008498" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008498 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník
Original language description
Objektivní hodnocení jakosti hodnocení hovězího masa a klasifikace jatečně upravených těl vyžaduje nahrazení subjektivního posouzení objektivními metodami. Perspektivní se ukazuje využití biolelektrické impedanční analýzy klasifikace (BIA) /Bohuslávek 2002a,b,c,d/. Při ověřování této metody byl určován podíl vybraných částí hovězích jatečně upravených těl (JUT) a zastoupení tukové tkáně /Pipek et al 2002/. V předchozím sledování byla nalezena korelace mezi obsahem tuku stanoveným klasickou extrakční metodou /Arneth 1996/ a pomocí obrazové analýzy Limitujícím se zde ukázalo nasnímání obrazu masa a s tím související možnost odlišení tukové tkáně od jiných tkání (pojivová tkáň, kosti) i odstranění rušivých vlivů (lesk). Velmi dobré shody při stanovení obsahu intramuskulárního tuku bylo dosaženo u svalu longissimus lumborum et thoracis, naproti tomu při vyhodnocování celých plátků roštěnce (tedy včetně okolní tukové tkáně a dalších svalů) byla shoda nižší, právě vzhledem k obtížné identifi
Czech name
Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
59-62
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—