All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of image analyses for evaluation of carcasses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008498" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008498 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník

  • Original language description

    Objektivní hodnocení jakosti hodnocení hovězího masa a klasifikace jatečně upravených těl vyžaduje nahrazení subjektivního posouzení objektivními metodami. Perspektivní se ukazuje využití biolelektrické impedanční analýzy klasifikace (BIA) /Bohuslávek 2002a,b,c,d/. Při ověřování této metody byl určován podíl vybraných částí hovězích jatečně upravených těl (JUT) a zastoupení tukové tkáně /Pipek et al 2002/. V předchozím sledování byla nalezena korelace mezi obsahem tuku stanoveným klasickou extrakční metodou /Arneth 1996/ a pomocí obrazové analýzy Limitujícím se zde ukázalo nasnímání obrazu masa a s tím související možnost odlišení tukové tkáně od jiných tkání (pojivová tkáň, kosti) i odstranění rušivých vlivů (lesk). Velmi dobré shody při stanovení obsahu intramuskulárního tuku bylo dosaženo u svalu longissimus lumborum et thoracis, naproti tomu při vyhodnocování celých plátků roštěnce (tedy včetně okolní tukové tkáně a dalších svalů) byla shoda nižší, právě vzhledem k obtížné identifi

  • Czech name

    Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    59-62

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article