All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of video image analysis for fat content estimation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013020" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013020 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The use of video image analysis for fat content estimation

  • Original language description

    The composition of selected parts of cattle carcasses was determined in relation to search for new methods for carcass classification. The content of adipose tissue and intramuscular fat in the cross section of beef loin was estimated. Together 79 samples in broad range of cattle category were taken for investigation. The classical extraction method in Soxhlet extractor was compared with video image analysis, which measured the ratio of muscle and fat areas. The size and the shape of the longissimus lumborum et thoracis muscle (MLLT) and its ratio in the loin cross section was estimated, too. The good correlation (r =0.99, P < 0.05) between both methods was found in intramuscular fat estimation inside MLLT. The correlation in the case of whole cross section is influenced by the connective

  • Czech name

    Využití analýzy obrazu pro stanovení obsahu intramuskulárního tuku

  • Czech description

    Složení vybraných částí hovězích JUT bylo stanoveno s ohledem na hledání nových metod klasifikace JUT.Obsah tukové tkáně a intramuskulárního tuku byl posuzován v příčném řezu roštěncem. Bylo analyzováno celkem 79 kusů skotu. Byla srovnána klasická soxhletova extrakční metoda s analýzou obrazu. Byla rovněž sledována velikost a podíl svalu MLLT v příčném řezu. Dobré shody (r =0.99, P < 0.05) obou metod bylo dosaženo v obsahu intramuskulárního tuku v MLLT. Korelace v případě celého řezu byly ovlivněny přítomnosti pojivové tkáně.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    49

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    115-120

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database