13C CP/MAS NMR spectra of pectins: a peak-fitting analysis at the C-6 region
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008521" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008521 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
13C CP/MAS NMR spectra of pectins: a peak-fitting analysis at the C-6 region
Original language description
Byla naměřena a interpretována 13C CP/MAS NMR spektra pektinů . Vlivy esterifikace a O-acetylace na chemické posuny uhlíků byly sledovány na příkladě modelových vzorků pektátu, pektinátů a jejich acetylovaných derivátů. NMR spektra byla také analyzoványpomocí separace pásů v oblasti signálů C-6 uhlíků. Na základě ploch příslušných Voigtovych komponent byly vypočteny hodnoty stupňů methylace (DM), amidace (DAm) a acetylace (DAc). Výsledky výpočtu jsou v dobré shodě s konvenčními metodami (fotometrie,elementární analýza) a s NMR metodou na základě relativních ploch resonančních signálů OCH3 (DM) a CH3 (DAc).
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
12
Pages from-to
1-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—