Estimation of caseinomacropeptide in whey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008543" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008543 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník
Original language description
Kaseinomakropeptid (CMP) se nachází ve sladké syrovátce, kde vzniká z k-kaseinu vedle para-k-kaseinu při srážení mléka syřidlem. CMP se může vyskytovat v glykosylované formě označované jako glykomakropeptid. Spektrofotometrické stanovení je založeno na rozpustnosti CMP v kyselině trichloroctové (TCA). TCA je pak nutné separovat gelovou filtrací, aby bylo možné stanovit obsah CMP spektrofotometricky při 215 nm. Pro posouzení přítomnosti jiných bílkovin a peptidů bylo použito měření při 280 nm.
Czech name
Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
93-96
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—