All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of factors on patulin content during the production of apple baby food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008839" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008839 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník

  • Original language description

    Mykotoxin patulin, který je produkován plísněmi rodů Penicillium, Aspergillus,Byssochlamys, se nejčastěji nachází ve výrobcích z jablek v případě zpracování určitého podílu mikrobiálně narušené suroviny. V sezónách 2001 a 2002 byl sledován výskyt patulinu ve zpracovatelském závodě na výrobu jablečného protlaku. Osud patulinu v jednotlivých krocích zpracování byl sledován na základě opakovaného experimentu. V případě sledovaného technologického procesu (příjem jablek, mytí, rozváření, pasírování, pasterace, aseptické plnění) byla vyloučena možnost vzniku patulinu v důsledku přežití a rozvoje plísní v produktu, jediným zdrojem byl patulin ve zpracovávané surovině. Během technologického zpracování dochází k redukci obsahu patulinu především na pasírkách.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    446-449

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr (ČR)

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article