Inhibition of Bacillus sp. Growth in processed cheese due to nisin linked to polymer packaging film
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012878" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012878 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Redukce růstu Bacillus sp. vxtavených sýrech pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový materiál.
Original language description
Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.
Czech name
Redukce růstu Bacillus sp. vxtavených sýrech pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový materiál.
Czech description
Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3158" target="_blank" >QF3158: The study on the preparation and properties of polymer packaging films with linked bacteriocins suitable for active food packaging.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek semináře "Mléko a sýry 2004"
ISBN
978-80-86238-42
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
155-159
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 22, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—