All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012879" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012879 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film

  • Original language description

    Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.

  • Czech name

    Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film

  • Czech description

    Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3158" target="_blank" >QF3158: The study on the preparation and properties of polymer packaging films with linked bacteriocins suitable for active food packaging.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-8-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    24-26

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr, ČR

  • Event date

    May 24, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article