Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012886" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012886 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
Original language description
Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy.
Czech name
Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
Czech description
Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
50
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
126-129
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—