All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean seeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00013220" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00013220 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/05:8P007923

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)

  • Original language description

    Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.

  • Czech name

    Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)

  • Czech description

    Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 52. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2005

  • ISBN

    80-86059-42-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    218

  • Publisher name

    Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní, Šumava

  • Event date

    Oct 17, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article