Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean seeds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00013220" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00013220 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/05:8P007923
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
Original language description
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
Czech name
Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
Czech description
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 52. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2005
ISBN
80-86059-42-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
218
Publisher name
Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní, Šumava
Event date
Oct 17, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—