Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015492" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015492 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
Original language description
The main reason of the low consumption of the legumes is less atractive taste and the health problems after the consumation. Very effective way how to defuse digestion problems is the germination of legumes seed. There is the reducing of the nondigestible oligosaccharides causing flatulence. One of the modern method of conservation of the germinated seeds is the treatment by high pressure - baroinactivation.
Czech name
Baroinaktivace klíčených semen luštěnin
Czech description
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů