Control of yeast metabolism and morphology by flow cytometry - high gravity brewing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015510" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015510 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Control of yeast metabolism and morphology by flow cytometry - high gravity brewing
Original language description
The negative effect of high gravity brewing on yeast quality and performance is still in concern. We have applied flow cytometry as a rapid measuring method. Measurements of cell size distribution, cell granularity, glycogen and DNA content of Saccharomyces cerevisiae yeast strain in high- concentrated 16 and 20 °P wort and conventional 12 °P wort fermentation were made. The yeast activity was determined by acidification power test and by consequent fluorescent staining techniques. Results showed that activity of yeast, cell cycle and current growth level of the yeast population depended on wort gravity. Experience from measurements can be use for prediction and control of the individual phases of fermentation and characterization of pitching yeast. Bymeans of these measurements fermentation can be run in optimum condition and saved process time.
Czech name
Kontrola metabolismu a morfologie kvasinek průtokovou cytometrií v procesu HGB
Czech description
Negativní vlivy technologie HGB na kvalitu a výkon kvasnic jsou stále v centru pozornosti. Použili jsme průtokovou cytometrii jako rychlou měřicí metodu. Bylo uskutečněno měření rozložení buněčné velikosti, buněčné granularity, glykogenu a obsahu DNA v buňkách kvasinek Saccharomyces cerevisiae při fermentaci jak vysokokoncetrované 16 a 20 % mladiny, tak běžné 12 % mladiny. Kvasinková aktivita byla určena acidifikačním testem a následně fluorescenční barvicí technikou. Výsledky ukázaly, že aktivita kvasinek, buněčný cyklus a běžná růstová úroveň kvasinkové populace závisí na koncentraci mladiny. Zkušenost z měření může být použita pro předpověď a kontrolu jednotlivých fází fermentace a charakterizaci zakvašování. Prostřednictvím těchto měření může být fermentace uskutečňována v optimálních podmínkách a krátkém čase.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů