The dependence of pH on the antimicrobial activity fatty acids and their derivatives polyols
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015660" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015660 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The dependence of pH on the antimicrobial activity fatty acids and their derivatives polyols
Original language description
The antimicrobilal properties of fatty acids with chain lenght varied from 10 to 14 carbon atoms, including odd homologes and their derivatives with polyols were tested. Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus and Fusarium culmorum were used as a indicator strain. The dependence of pH on antimicrobial activity of fatty acids and their derivatives was evident. The lower pH the higher antimicrobial activity.
Czech name
Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
Czech description
Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů