The influence of pH on antimicrobial aktivity of fatty acids and their derivates with polyols
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015947" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015947 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
Original language description
Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek.
Czech name
Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
Czech description
Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA525%2F03%2F0374" target="_blank" >GA525/03/0374: Antimicrobial Properties of the Fatty Acid Esters with Polyols</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů