Yeast activity monitoring by fluorescent methods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015695" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015695 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Yeast activity monitoring by fluorescent methods
Original language description
Yeast activity was monitored during pilot plant yeast propagation under aerobic and anaerobic conditions. The work was carried out with three widely used Czech lager yeast strains. Fluorescent intensity of DNA was analyzed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, and DNA) by fluorescent methods. It seemed that the impact of aerobic conditions on preservation of flocculation abilities depends on the genetic properties of each strain. Only one strain didn't show significant losses in flocculation abilities neither under aerobic nor strictly anaerobic conditions.
Czech name
Sledování aktivity kvasinek fluorescenční metodou
Czech description
Aktivita kvasinek byla sledována v průběhu poloprovozní propagace kvasnic v aerobních a anaerobních podmínkách. Byly použity tři kmeny spodně kvasících kvasnic, běžně používané v českých pivovarech. Fluorescenční intenzita DNA byla analyzována průtokovoucytometrií, a signál byl použit jako marker k určení buněčného cyklu. V průběhu experimentu byly sledovány změny významných vlastností kvasinek (obsah glykogenu, proteinů, DNA) fluorescenční metodou. Zdá se, že vliv aerobních podmínek na zachování flokulačních schopností závisí na genetických vlastnostech každého kmene. Pouze jeden kmen nevykázal významné ztráty flokulačních schopností jak v aerobních, tak v striktně anaerobních podmínkách.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů