All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Yeast activity monitoring by fluorescent methods-II

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015696" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015696 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Yeast activity monitoring by fluorescent methods-II

  • Original language description

    Yeast activity was monitored during pilot plant yeast propagation under aerobic and anaerobic conditions. The work was carried out with three widely used Czech lager yeast strains. Fluorescent intensity of DNA was analyzed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, and DNA) by fluorescent methods. It seemed that the impact of aerobic conditions on preservation of flocculation abilities depends on the genetic properties of each strain. Only one strain didn't show significant losses in flocculation abilities neither under aerobic nor strictly anaerobic conditions.

  • Czech name

    Sledování aktivity kvasinek fluorescenční metodou

  • Czech description

    Aktivita kvasinek byla sledována v průběhu poloprovozní propagace kvasnic v aerobních a anaerobních podmínkách. Byly použity tři kmeny spodně kvasících kvasnic, běžně používané v českých pivovarech. Fluorescenční intenzita DNA byla analyzována průtokovoucytometrií, a signál byl použit jako marker k určení buněčného cyklu. V průběhu experimentu byly sledovány změny významných vlastností kvasinek (obsah glykogenu, proteinů, DNA) fluorescenční metodou. Zdá se, že vliv aerobních podmínek na zachování flokulačních schopností závisí na genetických vlastnostech každého kmene. Pouze jeden kmen nevykázal významné ztráty flokulačních schopností jak v aerobních, tak v striktně anaerobních podmínkách.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů