All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of immobilized yeast cells in beer fermentation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015789" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015789 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aplikace imobilizovaných kvasinkových buněk pro pivovarské kvašení

  • Original language description

    Výroba nealkoholického piva je založena na dvou odlišných principech. Prvním je omezení tvorby ethanolu a druhým je odstranění vzniklého alkoholu z běžného piva. Využití imobilizovaných kvasinek na pevném nosiči spadá do první kategorie. Využitím imobilizovaných kvasinek dosáhneme podstatného zkrácení doby fermentace. Nosičem pro imobilizaci jsou pluchy ječmene připravené úpravou mláta. Pro fermentaci byl zvolen gas lift reaktor. Měněnými parametry jsou teplota a zřeďovací rychlost. Sledovanými parametry pak jsou koncentrace sacharidů, ethanolu, volné biomasy a množství imobilizovaných buněk. Dále fyziologický stav jednotlivých buněk, redukce aldehydů pocházejících z mladiny a hladina diacetylu v hotovém nealkoholickém pivu.

  • Czech name

    Aplikace imobilizovaných kvasinkových buněk pro pivovarské kvašení

  • Czech description

    Výroba nealkoholického piva je založena na dvou odlišných principech. Prvním je omezení tvorby ethanolu a druhým je odstranění vzniklého alkoholu z běžného piva. Využití imobilizovaných kvasinek na pevném nosiči spadá do první kategorie. Využitím imobilizovaných kvasinek dosáhneme podstatného zkrácení doby fermentace. Nosičem pro imobilizaci jsou pluchy ječmene připravené úpravou mláta. Pro fermentaci byl zvolen gas lift reaktor. Měněnými parametry jsou teplota a zřeďovací rychlost. Sledovanými parametry pak jsou koncentrace sacharidů, ethanolu, volné biomasy a množství imobilizovaných buněk. Dále fyziologický stav jednotlivých buněk, redukce aldehydů pocházejících z mladiny a hladina diacetylu v hotovém nealkoholickém pivu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů