High gravity batch and continuous processes for beer production: Evaluation of fermentation performance and beer quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021085" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021085 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
High gravity batch and continuous processes for beer production: Evaluation of fermentation performance and beer quality
Original language description
This study deals with two innovative brewing processes, high gravity batch and complete continuous beer fermentation systems. The results show a significant influence of the variables such as concentration and temperature on the yield factor of the substrate into ethanol and consequently on the productivity of the high gravity batch process. The technological feasibility of continuous production of beer based on yeast immobilization on cheap alternative carriers was also demonstrated. The influence of process parameters on fermentation performance and quality of the obtained beers was studied by sensorial analysis. No significant difference in the degree of acceptance between the obtained products and some traditional market brands was found.
Czech name
Vsádkové kvašení vysokostupňové mladiny a kontinuální fermentace: Hodnocení produktivity procesu a kvality piva
Czech description
Tato práce se zabývá dvěma inovacemi pivovarského procesu a to vsádkovým kvašením vysokostupňové mladiny a kontinuálním kvašním mladiny. Výsledky naznačují výrazný vliv provozních parametrů jako koncentrace a teploty na výtěžnost procesu a následně produktivitu kvašení vysokostupňové mladiny. Práce dále prokazuje technologickou proveditelnost kontinuální produkce piva založené na levném alternativním nosiči. Pomocí senzorické analýzy byl studován vliv provozních parametrů na výkonnost procesu a kvalikupiva. Mezi produkty inovovaných postupů a tradiční technologie výroby piva nebyl nalezen výrazný rozdíl.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemical Papers
ISSN
0366-6352
e-ISSN
—
Volume of the periodical
62
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
000253346900005
EID of the result in the Scopus database
—