All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

High gravity batch and continuous processes for beer production: Evaluation of fermentation performance and beer quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021085" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021085 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    High gravity batch and continuous processes for beer production: Evaluation of fermentation performance and beer quality

  • Original language description

    This study deals with two innovative brewing processes, high gravity batch and complete continuous beer fermentation systems. The results show a significant influence of the variables such as concentration and temperature on the yield factor of the substrate into ethanol and consequently on the productivity of the high gravity batch process. The technological feasibility of continuous production of beer based on yeast immobilization on cheap alternative carriers was also demonstrated. The influence of process parameters on fermentation performance and quality of the obtained beers was studied by sensorial analysis. No significant difference in the degree of acceptance between the obtained products and some traditional market brands was found.

  • Czech name

    Vsádkové kvašení vysokostupňové mladiny a kontinuální fermentace: Hodnocení produktivity procesu a kvality piva

  • Czech description

    Tato práce se zabývá dvěma inovacemi pivovarského procesu a to vsádkovým kvašením vysokostupňové mladiny a kontinuálním kvašním mladiny. Výsledky naznačují výrazný vliv provozních parametrů jako koncentrace a teploty na výtěžnost procesu a následně produktivitu kvašení vysokostupňové mladiny. Práce dále prokazuje technologickou proveditelnost kontinuální produkce piva založené na levném alternativním nosiči. Pomocí senzorické analýzy byl studován vliv provozních parametrů na výkonnost procesu a kvalikupiva. Mezi produkty inovovaných postupů a tradiční technologie výroby piva nebyl nalezen výrazný rozdíl.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemical Papers

  • ISSN

    0366-6352

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    62

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    SK - SLOVAKIA

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000253346900005

  • EID of the result in the Scopus database