All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

High gravity batch process and continuous system for beer production: an evaluation on fermentation performance and obtained products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00018345" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00018345 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    High gravity batch process and continuous system for beer production: an evaluation on fermentation performance and obtained products

  • Original language description

    Though making beer is well known for a long time, using an essentially unchanged traditional batch fermentation process, during the last decades significant novelties have been introduced into brewing process as a result of progress in research. This work deals with two of such innovations namely, high gravity batch fermentation and complete continuous beer fermentation system. The results showed (i) a significant influence of the variables such as concentration and temperature on the yield factor of the substrate into ethanol and consequently on the productivity of the high gravity batch process and (ii) the technological feasibility of continuous production of beer based on yeast immobilization on cheap alternative carriers. The influence of processparameters on fermentation performance and obtained beers has been studied by sensorial analysis. Based on the sensorial analysis, it was concluded that there was no significant difference in the degree of acceptance between the obtained

  • Czech name

    HGB a kontinuální systém pro produkci piva: hodnocení výkonu a získaných produktů

  • Czech description

    Ačkoli je výroba piva známá již dlouhou dobu, zejména jako tradiční vsádkový proces, v posledních desetiletích prošla pivovarská technologie značnou modernizací. Tato práce se zabývá inovací vaření vysokostupňových piv a kompletní kontinuální fermentací.Výsledky studia těchto dvou moderních přístupů ukazuji, že (i) koncentrace substrátu a teplota fermentace mají značný vliv na výtěžnost a produktivitu HGB procesů (ii) kompletní kontinuální kvašení piva te technologicky uskutečnitelné. Vliv provozních parametrů obou moderních přístupů na senzorickou kvalitu piva byl studován. Na základě techto senzorických rozborů lze usoudit, že se tyto technologické inovace se nijak výrazně neprojevili na kvalitě finálních výrobků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA104%2F06%2F1418" target="_blank" >GA104/06/1418: Continuous fermentation of alcohol-free beer</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    34th International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering, Tatranske Matliare,SR,21.-25.5.2007

  • ISBN

    978-80-227-2640-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    1-9

  • Publisher name

    Slovak Society of Chemical Engineering

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article