Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015801" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015801 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product
Original language description
The carrier cost represents a significant part of the investment costs and therefore the need for a cheap support material easy to regenerate is still relevant. This work deals with a complete continuous fermentation system for beer fermentation and maturation consisting of an gaslift and a packed-bed reactor containing brewing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The objective of this study was to verify the long-term performance of the system and the suitability of these new cellulose-based carrier materials made from brewing and agricultural by-products. The influence of process parameters on sensorial quality of beer has been studied by physicochemical methods as well as by sensorial analysis (acceptance and description tests) carried out by both consumers and experienced tasters.
Czech name
Kontinuální fermentace piva pomocí kvasnic imobilizovaných na alternativní levné nosice a senzorické hodnocení finálního výrobku
Czech description
Náklady na nosič představují značnou část investičních nákladů a proto je potřeba levného a regenerovatelného imobilizačního materiálu stále důležitá. Tato páce pojednává o úplném kontinuálním fermentačním systému pro výrobu piva, pozůstávajícím z gaslift a náplňového reaktoru obsahujícího kvasnice imobilizované na mláto a kukuřiční palice, vedlejší produkty pivovarství a zemědělství. Cílem práce bylo oveřit dlouhodobou výkonnost tohoto systému a stabilitu t?chto nových imobilizačních materiálu. Vliv provozních parametrů na chuťové vlastnosti piva byl studován pomocí analytických i senzorických testů.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů