All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015801" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015801 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product

  • Original language description

    The carrier cost represents a significant part of the investment costs and therefore the need for a cheap support material easy to regenerate is still relevant. This work deals with a complete continuous fermentation system for beer fermentation and maturation consisting of an gaslift and a packed-bed reactor containing brewing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The objective of this study was to verify the long-term performance of the system and the suitability of these new cellulose-based carrier materials made from brewing and agricultural by-products. The influence of process parameters on sensorial quality of beer has been studied by physicochemical methods as well as by sensorial analysis (acceptance and description tests) carried out by both consumers and experienced tasters.

  • Czech name

    Kontinuální fermentace piva pomocí kvasnic imobilizovaných na alternativní levné nosice a senzorické hodnocení finálního výrobku

  • Czech description

    Náklady na nosič představují značnou část investičních nákladů a proto je potřeba levného a regenerovatelného imobilizačního materiálu stále důležitá. Tato páce pojednává o úplném kontinuálním fermentačním systému pro výrobu piva, pozůstávajícím z gaslift a náplňového reaktoru obsahujícího kvasnice imobilizované na mláto a kukuřiční palice, vedlejší produkty pivovarství a zemědělství. Cílem práce bylo oveřit dlouhodobou výkonnost tohoto systému a stabilitu t?chto nových imobilizačních materiálu. Vliv provozních parametrů na chuťové vlastnosti piva byl studován pomocí analytických i senzorických testů.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů