All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017755 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials

  • Original language description

    Despite of an extensive research, continuous beer fermentation has not yet managed to outperform the traditional batch technology. An industrial success could be expected only on condition of the following process characteristics: simple design, low investment costs, flexible operation, effective process control and good product quality. This work deals with a complete continuous beer fermentation system consisting of a main fermentation reactor (gas-lift) and a maturation reactor (packed-bed) containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The suitability of cheap carrier materials for long-term continuous brewing was proved. It was found that by fine tuning of process parameters it was possible to adjust the flavour profile of the final product. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. Analytical and sensorial profile of both continuously and batch fermented beers was compared.

  • Czech name

    Kontinuální rektor s imobilizovanými kvasinkami pro kompletní fermentaci piva využívající mláto a kukuřiční palice jako nosiče buněk

  • Czech description

    Přes intezivní výzkum, kontinuální kvašení nepředčilo tradiční vsádkovou technologii. Úspěch v průmyslovém měřítku lze očekávat pouze v případě následujících vlastností procesu: jednoduchý návrh, nízké investiční náklady, flexibilní provoz, účinné řízenía vysoká kvalita produktu. Tato práce se zabývá kompletní kontinuální linkou pro kvašení piva v laboratorním měřítku, skládajícího se z fermentoru s přirozenou cirkulací (air-lift) a náplňového reaktoru. Kvasinky jsou v jednotlivých reaktorech imobilizovány na částice mláta (air-lift) a kukuřičné palice (náplňová kolona). Použitelnost levných imobilizačních materiálů pro dlouhodobý provoz byla potvrzena. Výsledky ukazují, že citlivým nastavením provozních parametrů lze měnit chuťový charakter vyráběného piva. Podle mínění spotřebitelů bylo kontinuálně kvašené pivo běžné kvality i když mírně odlišné od místních ležáků (Portugalsko) vyrobených tradiční technologií. Analytické a senzorické srovnání piv vyrobených vsádkovou a kontinuání fe

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology

  • ISSN

    1367-5435

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    33

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    1010-1018

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database