New methods of microbiological monitoring in brewing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015848" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015848 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové metody mikrobiologické kontroly v pivovarství
Original language description
Molekulární biologie se během posledních desítek let stala významným vědním oborem, který přispívá v mnoha průmyslových aplikací. Kontrolní metody založené na molekulární biologii dnes stále více nahrazují metody chemické. V medicíně a příbuzných oborechjsou často již dnes zcela běžné pro diagnostiku a detekci řady mikroorganismů a komponent. Ve sladařství a pivovarství nejsou tyto metody běžné a rutinní, ale s jejich postupnou finanční dostupností a v řadě případů nenahraditelností (rychlost a přesnost stanovení, stanovení GMO, stabilita kvasničných kmenů, odrůdová stálost ječmenů a chmele apod.) se dá očekávat jejich postupné zavádění do kontrolních a provozních laboratoří.Práce je zaměřena na základní principy a možnosti využití metod molekulární biologie a jejich testování v pivovarské mikrobiologické kontrole.
Czech name
Nové metody mikrobiologické kontroly v pivovarství
Czech description
Molekulární biologie se během posledních desítek let stala významným vědním oborem, který přispívá v mnoha průmyslových aplikací. Kontrolní metody založené na molekulární biologii dnes stále více nahrazují metody chemické. V medicíně a příbuzných oborechjsou často již dnes zcela běžné pro diagnostiku a detekci řady mikroorganismů a komponent. Ve sladařství a pivovarství nejsou tyto metody běžné a rutinní, ale s jejich postupnou finanční dostupností a v řadě případů nenahraditelností (rychlost a přesnost stanovení, stanovení GMO, stabilita kvasničných kmenů, odrůdová stálost ječmenů a chmele apod.) se dá očekávat jejich postupné zavádění do kontrolních a provozních laboratoří.Práce je zaměřena na základní principy a možnosti využití metod molekulární biologie a jejich testování v pivovarské mikrobiologické kontrole.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů