All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New methods of microbiological monitoring in brewing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015848" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015848 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové metody mikrobiologické kontroly v pivovarství

  • Original language description

    Molekulární biologie se během posledních desítek let stala významným vědním oborem, který přispívá v mnoha průmyslových aplikací. Kontrolní metody založené na molekulární biologii dnes stále více nahrazují metody chemické. V medicíně a příbuzných oborechjsou často již dnes zcela běžné pro diagnostiku a detekci řady mikroorganismů a komponent. Ve sladařství a pivovarství nejsou tyto metody běžné a rutinní, ale s jejich postupnou finanční dostupností a v řadě případů nenahraditelností (rychlost a přesnost stanovení, stanovení GMO, stabilita kvasničných kmenů, odrůdová stálost ječmenů a chmele apod.) se dá očekávat jejich postupné zavádění do kontrolních a provozních laboratoří.Práce je zaměřena na základní principy a možnosti využití metod molekulární biologie a jejich testování v pivovarské mikrobiologické kontrole.

  • Czech name

    Nové metody mikrobiologické kontroly v pivovarství

  • Czech description

    Molekulární biologie se během posledních desítek let stala významným vědním oborem, který přispívá v mnoha průmyslových aplikací. Kontrolní metody založené na molekulární biologii dnes stále více nahrazují metody chemické. V medicíně a příbuzných oborechjsou často již dnes zcela běžné pro diagnostiku a detekci řady mikroorganismů a komponent. Ve sladařství a pivovarství nejsou tyto metody běžné a rutinní, ale s jejich postupnou finanční dostupností a v řadě případů nenahraditelností (rychlost a přesnost stanovení, stanovení GMO, stabilita kvasničných kmenů, odrůdová stálost ječmenů a chmele apod.) se dá očekávat jejich postupné zavádění do kontrolních a provozních laboratoří.Práce je zaměřena na základní principy a možnosti využití metod molekulární biologie a jejich testování v pivovarské mikrobiologické kontrole.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů