All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of polyphenols originating from malt and hops in beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015889" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015889 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení polyfenolů pocházejících ze sladu a chmele v pivu.-II

  • Original language description

    Polyfenoly jako přirozené antioxidanty mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byla použita optimalizovaná metoda stanovení polyfenolů pomocí HPLC se spektrofotometrickou detekcídiodového pole. Jelikož tato detekce není příliš citlivá vzhledem ke koncentracím polyfenolů vyskytujících se v pivu, bylo nezbytné zakoncentrování vzorků. K zakoncentrování a izolaci polyfenolů z piva byla použita technika SPE (Solid Phase Extraction).V naší práci jsme testovali různé náplně SPE kolonek pro nejlepší izolaci a zakoncentrování polyfenolů a různé způsoby jejich eluce. Dále byly testovány různé druhy piv a porovnáván obsah jak celkových, tak vybraných jednoduchých polyfenolů. Nejvíce je vpivu obsažena, z námi testovaných jednoduchých fenolových kyselin, kyselina ferulová jejíž obsah se pohyboval v rozmezí 2-5 mg/l.

  • Czech name

    Stanovení polyfenolů pocházejících ze sladu a chmele v pivu.-II

  • Czech description

    Polyfenoly jako přirozené antioxidanty mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byla použita optimalizovaná metoda stanovení polyfenolů pomocí HPLC se spektrofotometrickou detekcídiodového pole. Jelikož tato detekce není příliš citlivá vzhledem ke koncentracím polyfenolů vyskytujících se v pivu, bylo nezbytné zakoncentrování vzorků. K zakoncentrování a izolaci polyfenolů z piva byla použita technika SPE (Solid Phase Extraction).V naší práci jsme testovali různé náplně SPE kolonek pro nejlepší izolaci a zakoncentrování polyfenolů a různé způsoby jejich eluce. Dále byly testovány různé druhy piv a porovnáván obsah jak celkových, tak vybraných jednoduchých polyfenolů. Nejvíce je vpivu obsažena, z námi testovaných jednoduchých fenolových kyselin, kyselina ferulová jejíž obsah se pohyboval v rozmezí 2-5 mg/l.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů