Opinion of consumers on occurrence of iridiscence on meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016093" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016093 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Názor konzumentů na výskyt iridescence na masných výrobcích
Original language description
Iridescence /duhové zbarvení/ je optický jev vyskytující se na nákroji celosvalových masných výrobků. Konzumenti považují iridescenci za vzhledovou vadu a často si mylně spojují zelenou iridescenci se zkázou masného výrobku. Nejčastěji je iridescence zelená nebo červenooranžová. Pomocí vytvořeného dotazníku byli oslovováni konzumenti různých věkových kategorií a typu povolání na jejich zkušenosti s výskytem iridescence na mase a masných výrobcích. Většina konzumentů se již s tímto zbarvením setkala, nebyla však schopna vysvětlit příčiny jeho výskytu.
Czech name
Názor konzumentů na výskyt iridescence na masných výrobcích
Czech description
Iridescence /duhové zbarvení/ je optický jev vyskytující se na nákroji celosvalových masných výrobků. Konzumenti považují iridescenci za vzhledovou vadu a často si mylně spojují zelenou iridescenci se zkázou masného výrobku. Nejčastěji je iridescence zelená nebo červenooranžová. Pomocí vytvořeného dotazníku byli oslovováni konzumenti různých věkových kategorií a typu povolání na jejich zkušenosti s výskytem iridescence na mase a masných výrobcích. Většina konzumentů se již s tímto zbarvením setkala, nebyla však schopna vysvětlit příčiny jeho výskytu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
341-344
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr
Event date
May 23, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—