All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oxidation stability of the fat blend in the presence monoacylglycerols

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017770 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů

  • Original language description

    Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.

  • Czech name

    Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů

  • Czech description

    Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    302-305

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article