Oxidation stability of the fat blend in the presence monoacylglycerols
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017770 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů
Original language description
Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.
Czech name
Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů
Czech description
Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
302-305
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 29, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—