All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Lipid oxidation in emulsions of oil in water type

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019237 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidace lipidů v emulzích typu olej ve vodě

  • Original language description

    V této práci byl zkoumán vliv délky acylového řetězce (C12, C14, C16, C18) přítomného emulgátoru (směs monoacylglycerolu a 6-O-acylsacharosy) na oxidaci lipidů v emulzích olej ve vodě. Bylo zjištěno, že rozdíly mezi emulzemi jsou minimální. V emulzi D (směs komerčního monoacylglycerolového emulgátoru D a 6-O-palmitoylsacharosa a 6-O-stearoylsacharosa) byl zaznamenán nejnižší nárůst hydroperoxidů a konjugovaných dienů a nejvyšší nárůst p-anisidinového čísla. Došlo tedy zřejmě v tomto systému k rychlejšípřeměně primárních oxidačních produktů na sekundární oxidační produkty ve srovnání s ostatními emulzemi.

  • Czech name

    Oxidace lipidů v emulzích typu olej ve vodě

  • Czech description

    V této práci byl zkoumán vliv délky acylového řetězce (C12, C14, C16, C18) přítomného emulgátoru (směs monoacylglycerolu a 6-O-acylsacharosy) na oxidaci lipidů v emulzích olej ve vodě. Bylo zjištěno, že rozdíly mezi emulzemi jsou minimální. V emulzi D (směs komerčního monoacylglycerolového emulgátoru D a 6-O-palmitoylsacharosa a 6-O-stearoylsacharosa) byl zaznamenán nejnižší nárůst hydroperoxidů a konjugovaných dienů a nejvyšší nárůst p-anisidinového čísla. Došlo tedy zřejmě v tomto systému k rychlejšípřeměně primárních oxidačních produktů na sekundární oxidační produkty ve srovnání s ostatními emulzemi.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    344-347

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article