All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017851 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.

  • Original language description

    Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu aječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.

  • Czech name

    Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.

  • Czech description

    Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu aječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    133-135

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article