Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017851 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
Original language description
Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu aječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.
Czech name
Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
Czech description
Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu aječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
133-135
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 29, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—