ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017947" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017947 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.
Original language description
Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovalas časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.
Czech name
ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.
Czech description
Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovalas časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
358-361
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 29, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—