All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017947" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017947 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.

  • Original language description

    Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovalas časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.

  • Czech name

    ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.

  • Czech description

    Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovalas časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    358-361

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article