Video image analysis for evaluation of quality of meat and meat products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00017988" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00017988 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.
Original language description
Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu).
Czech name
Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.
Czech description
Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednáškových a posterových príspevkov zo XVI. Medzinárodnej konferencie LABORALIM 2007 o analytických metódach v potravinárstve, v súlade s harmonizáciou legislatívy EÚ
ISBN
978-80-227-2628-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
16-21
Publisher name
Slovenská technická univerzita
Place of publication
Bratislava
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—