All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Video image analysis in meat technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021069" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021069 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    němčina

  • Original language name

    Bildanalyse in der Fleischverarbeitung

  • Original language description

    Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation the quality of meat and meat products. The advantages and problems of VIA are discussed. Several examples of use of VIA in meat technology are given: monitoring of moulds growth and saltscrystallization on dry sausages surface, hem pigments oxidization in meat products, colour stabilization in minced meat using carbon monoxide, meat greening, bones discoloration and reddening of cooked nitrite free sausages.

  • Czech name

    Analůýza obrazu v technologii masa

  • Czech description

    Analýza obrazu je vhodná metoda pro hodnocení kvality masa a masných výrobků. Jsou diskutovány výhody a nevýhody využití analýzy obrazu. Analýzu obrazu lze použít pro sledování růstu plísní a krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů, oxidace hemových barviv v masných výrobcích, zachování barvy v mělněném mase baleném v atmosféře s přidaným oxidem uhelnatým. Dále má využití pro hodnocení diskolorace kostí.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Fleischerei technik

  • ISSN

    0176-9502

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    5/6

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database