Video image analysis in meat technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021069" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021069 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
němčina
Original language name
Bildanalyse in der Fleischverarbeitung
Original language description
Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation the quality of meat and meat products. The advantages and problems of VIA are discussed. Several examples of use of VIA in meat technology are given: monitoring of moulds growth and saltscrystallization on dry sausages surface, hem pigments oxidization in meat products, colour stabilization in minced meat using carbon monoxide, meat greening, bones discoloration and reddening of cooked nitrite free sausages.
Czech name
Analůýza obrazu v technologii masa
Czech description
Analýza obrazu je vhodná metoda pro hodnocení kvality masa a masných výrobků. Jsou diskutovány výhody a nevýhody využití analýzy obrazu. Analýzu obrazu lze použít pro sledování růstu plísní a krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů, oxidace hemových barviv v masných výrobcích, zachování barvy v mělněném mase baleném v atmosféře s přidaným oxidem uhelnatým. Dále má využití pro hodnocení diskolorace kostí.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Fleischerei technik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
5/6
Country of publishing house
DE - GERMANY
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—