Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019080" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019080 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
němčina
Original language name
Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
Original language description
Als geeignete Methode für die Verfolgung des Schimmelpizeswachstum, sowie der Salzkristallisierung auf der Oberfläche der Kochsalamis bewährte sich die Bildanalyse (Software NIS-Elements). Mit Hilfe dieser Methodik konnte man einige fungistatische Präparate vergleichen und die Ursache der Phosphatekristallisierung verfolgen.
Czech name
růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích
Czech description
Analýza obrazu se osvědčila při sledování jak dynamiky růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kritériem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. V případě plísní lze pourčitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) sledovat dynamiku růstu jejich plísní i podle zvětšujícího se průměru kolonií. Při sledování konkrétních salámů se ukázalo, že použité protiplísňové preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnějšíbyl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí, kdy převažoval hydrogenfosforečnan disodný (Na2HPO4), byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Fleischereitechnik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
9-10
Country of publishing house
DE - GERMANY
Number of pages
7
Pages from-to
52-58
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—