All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermented wheat dough rheology and prediction by NIR technique

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019064" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019064 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou

  • Original language description

    Soubor zahrnující 200 vzorků odrůd potravinářské pšenice byl použit pro ověření aplikace NIR techniky pro stanovení základních analytických znaků mouky a charakteristik fermentovaného těsta. Pro získámí spekter byl použit přístroj NIRSystem 6500, parametry fermentovaného těsta (objem kvasných plynů, objem těsta, doba fermentace) byly získány během fermentografického testu. Bylo dokázáno, že pro predikci základních analytických znaků jako obsah vlhkosti nebo bílkovin dosahují modely vyšší přesnosti než pro znaky fermentovaného těsta, jelikož jsou tyto ovlivněny faktory neměřitelnými NIR technikou. Kalibrační a variační koeficienty ukázaly dostatečnou schopnost modelu pro screening objemu kvasných plynů, zatímco pro objem těsta vypočtený model vyhovovalpouze pro hrubý screening. Získaný model pro dobu fermentace měl nedostatečnou predikční schopnost. Ačkoliv se prokázal vztah mezi znaky objem těsta a kvasných plynů jako faktory měřitelnými NIR technikou, platnost uvedených modelů je pot

  • Czech name

    Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou

  • Czech description

    Soubor zahrnující 200 vzorků odrůd potravinářské pšenice byl použit pro ověření aplikace NIR techniky pro stanovení základních analytických znaků mouky a charakteristik fermentovaného těsta. Pro získámí spekter byl použit přístroj NIRSystem 6500, parametry fermentovaného těsta (objem kvasných plynů, objem těsta, doba fermentace) byly získány během fermentografického testu. Bylo dokázáno, že pro predikci základních analytických znaků jako obsah vlhkosti nebo bílkovin dosahují modely vyšší přesnosti než pro znaky fermentovaného těsta, jelikož jsou tyto ovlivněny faktory neměřitelnými NIR technikou. Kalibrační a variační koeficienty ukázaly dostatečnou schopnost modelu pro screening objemu kvasných plynů, zatímco pro objem těsta vypočtený model vyhovovalpouze pro hrubý screening. Získaný model pro dobu fermentace měl nedostatečnou predikční schopnost. Ačkoliv se prokázal vztah mezi znaky objem těsta a kvasných plynů jako faktory měřitelnými NIR technikou, platnost uvedených modelů je pot

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 54. konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2007

  • ISBN

    80-86059-47-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    1-10

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrsví

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article