All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of iso-alpha-bitter acids in brewing.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019116" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019116 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.

  • Original language description

    V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezityto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyššísenzorickou stabilitu), na druhé straně popírá "image" zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.

  • Czech name

    Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.

  • Czech description

    V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezityto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyššísenzorickou stabilitu), na druhé straně popírá "image" zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Chmelařská ročenka

  • ISBN

    80-86576-27-2

  • Number of pages of the result

    7

  • Pages from-to

    209-215

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    VÚPS

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter