Application of iso-alpha-bitter acids in brewing.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019116" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019116 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
Original language description
V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezityto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyššísenzorickou stabilitu), na druhé straně popírá "image" zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.
Czech name
Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
Czech description
V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezityto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyššísenzorickou stabilitu), na druhé straně popírá "image" zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Chmelařská ročenka
ISBN
80-86576-27-2
Number of pages of the result
7
Pages from-to
209-215
Number of pages of the book
—
Publisher name
VÚPS
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—