Protective properties of selected Lactobacillus strains
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019184" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019184 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus
Original language description
Deset kmenů identifikovaných jako Lb. casei, Lb. rhamnosus, Lb. plantarum, Lb. paracasei a Lb. curvatus bylo vybráno po kultivaci v mléce, MRS bujónu a artyčokovém médiu pro stanovení aktivní a titrační kyselosti, organických kyselin, peroxidu vodíku a histaminu. Antifungální aktivita vůči Fusarium spp. a Aspergillus spp. byla stanovena pro živé buňky i neutralizovaný supernatant agarovou difůzní metodou. Dále byl sledován vliv laktobacilů na růst a produkci mykotixů Asp. flavus a Asp. parasiticus pomocí kultivace v tekutém médiu. Během kultivace se sledovala hmotnost mycelia a produkce aflatoxinu B1.
Czech name
Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus
Czech description
Deset kmenů identifikovaných jako Lb. casei, Lb. rhamnosus, Lb. plantarum, Lb. paracasei a Lb. curvatus bylo vybráno po kultivaci v mléce, MRS bujónu a artyčokovém médiu pro stanovení aktivní a titrační kyselosti, organických kyselin, peroxidu vodíku a histaminu. Antifungální aktivita vůči Fusarium spp. a Aspergillus spp. byla stanovena pro živé buňky i neutralizovaný supernatant agarovou difůzní metodou. Dále byl sledován vliv laktobacilů na růst a produkci mykotixů Asp. flavus a Asp. parasiticus pomocí kultivace v tekutém médiu. Během kultivace se sledovala hmotnost mycelia a produkce aflatoxinu B1.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
67-73
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—