All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019266" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019266 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.

  • Original language description

    Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem.

  • Czech name

    Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.

  • Czech description

    Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    43-47

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 25, 2007

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article